Casus | Slim vervoer in de zorgsector

36 auto’s, ruim 200.000 km per jaar, een handmatige kilometer registratie, geen inzicht en het beheer dat steeds meer op een fulltimebaan begint te lijken. We komen het steeds vaker tegen, organisaties die druk zijn met randzaken in plaats van hun core-business. Zo ook bij een grote thuiszorgorganisatie in het Oosten van Nederland. Dat kan anders vinden mij.

Na een doelgerichte 0-meting konden wij al snel de vinger op de zere plek leggen en werd er een helder doel gesteld. Minder auto’s, minder kilometers, minder Co2 uitstoot en minder kosten. Ambitieus? Ja. Realistisch? Jazeker!

Om te beginnen hebben wij het complete wagenparkbeheer overgenomen zodat de organisatie hierin werd ontlast. Onderhoud, schadeafhandeling, bekeuringen enzovoort, zijn een tijdrovende klus als het niet je dagelijkse business is. Alle voertuigen zijn vervolgens voorzien van slimme ritregistratie units om het gebruik in beeld te brengen. Op basis van deze data én kwalitatief onderzoek onder de teams is het wagenpark met ruim 40% teruggebracht. Door slim te plannen en auto’s te delen maken meerdere teams gebruik van dezelfde auto en fungeert deze als vliegende keep om de teams mobiel te houden. Dit is mogelijk gemaakt door onze slimme plan en reserveringssoftware.

Door de introductie van de e-bike is de behoefte naar een auto significant verminderd. Korte ritten worden afgelegd met de fiets en door het gebruik van flexibele poolauto’s kunnen de teams bij slecht weer of andere omstandigheden alsnog gebruik maken van de auto. Door het afrekenmodel ‘Betalen per kilometer’ zijn de kosten inzichtelijk en betaald men alleen voor het gebruik. Resultaat? 24% minder kosten en ruim 13.000 kg Co2 uitstoot bespaard.

Meer weten over deze businesscase of slimme mobiliteit in de zorg? Neem nu contact op met Rob Landeweer via rob@MyTripper.nl of bel naar 0570-200995

Ik wil hier meer over weten, neem contact met mij op