Dag!enDoen! brengt ouderen weer in beweging

Wat gaat u doen vandaag? Voor velen van ons een vraag die eenvoudig te beantwoorden is. Wij hebben ons werk, vrienden en familie om mee af te spreken, we gaan sporten en zo kan ik nog wel even door gaan. Maar wist je dat het voor ruim 4 miljoen mensen, waarvan er ruim 1 miljoen ouder zijn dan 65 jaar,  niet zo eenvoudig is deze vraag te beantwoorden. Deze groep mensen geeft namelijk aan eenzaam te zijn en weinig tot geen sociale activiteiten te ondernemen.

Ook in de kleine kernen wordt dit probleem steeds urgenter. Het bijzondere is dat er in deze kleine kernen veel activiteiten, met name voor ouderen, worden georganiseerd. Er is echter een probleem. Hoe worden deze mensen geïnformeerd over de activiteiten en net zo belangrijk… Hoe komen ze er?

Daarvoor is Dag!enDoen! ontwikkeld. Dag!enDoen! kan voor elke wijk, gemeente, dorpskern, etc. ingezet worden. Inwoners worden lid van de community en ontvangen een tablet. Daarop ziet de gebruiker wat er iedere dag te doen is in de regio.  Zo kan men in één oogopslag zien wat er die dag te doen is, en met een druk op de knop meldt men zich aan. Dat kunnen activiteiten zijn zoals maaltijden met andere ouderen, spelletjesmiddagen, bijeenkomsten van het Noaberhuus, tentoonstellingen, lezingen, concerten, toneel- of filmvoorstellingen, beweegactiviteiten, valpreventie etc.

Met één druk op de knop meldt de gebruiker zich diezelfde dag nog aan voor de activiteiten. Een belangrijk aspect is het vervoer. Is de gebruiker niet in staat om met het OV, WMO of eigen vervoer naar de activiteit te reizen dan kan deze gebruik maken van de Dag!enDoen! vervoersoplossing. De gebruiker wordt met een volledig elektrische auto opgehaald, bestuurd door een vrijwilliger, en naar de activiteit gebracht. De vrijwilliger is meer dan alleen een bestuurder. Deze heeft ook een sociale/controlerende functie. Een echt maatje voor de gebruiker.

Ontmoet de gebruiker een andere leuke deelnemer van Dag!enDoen! dan kunnen deze gezellig thuis via dezelfde tablet bebtabben. Voor meer info hierover zie https://beptab.nl/

Samen met de H4 Groep heeft MyTripper het vervoersstuk voor Dag!enDoen! ingericht. Een mooi samenspel tussen slimme hard- en software.

Wil je meer info over Dag!enDoen!, neem dan contact op met Rob Landeweer via r.landeweer@h4.nl of bel naar 0570-200995.

Ik wil hier meer over weten, neem contact met mij op